MIJN HUIS, MIJN HEILIGDOM! IK HOUD DIE GOED BEVEILIGD!

Tekst hier invullen...

Jouw huis is een waardevol bezit en die wil je zoveel mogelijk beschermen. Een huis dat goed beveiligd is, is niet alleen beschermd tegen inbraak maar ook tegen brand. Preventieve maatregelen verminderen de kans dat deze onvoorziene gebeurtenissen plaatsvinden.

Enkele manieren om jouw huis tegen inbraak en brand te beschermen staan hieronder:

  • Alarmsystemen

Een alarmsysteem of alarminstallatie schrikt dieven af en is een aanvullende maatregel voor inbraakpreventie. De grondslag voor goede beveiliging is een adequate hang- en sluitwerk en goede (buiten)verlichting maar soms eist de verzekeraar dat de verzekeringnemer een alarmsysteem neemt. Een alarmsysteem versterkt het gevoel van veiligheid. Alarmsystemen zijn er in verschillende soorten verkrijgbaar namelijk de bekabelde en de draadloze alarmsysteem. Bij een bekabeld alarmsysteem is er een pincode dat ingevoerd moet worden door de eerste persoon die binnentreedt. Zo wordt het alarmsysteem uitgedaan. Na de werktijd wordt het weer ingeschakeld door de persoon die als laatst vertrekt. Dit systeem is uiteraard geschikt voor bedrijven en kantoren. In woonhuizen wordt vaak de draadloze alarmsystemen geplaatst. Een draadloos alarmsysteem werk met sensoren. De sensoren worden gemonteerd aan een deur of raam en gaat af als de deuren of ramen opengaan. Ruimtelijk werkende detectoren reageren op een beweging in een bepaalde omgeving waarna het waarschuwingsteken wordt doorgegeven aan de alarmcentrale. De centralist stelt de politie en de bewoner op de hoogte die vervolgens een kijkje gaan nemen. Kun je zelf niet zo snel bij de woning langs komen dan biedt de alarmcentrale een extra service die een surveillance op pad stuurt.

  • Camerabeveiliging

Bij camerabeveiliging of cameratoezicht wordt toezicht gehouden met behulp van camera's die videobeelden vastlegd met als doel om criminelen zoveel mogelijk op afstand te houden. Het is tegenwoordig niet luxueus om camerabewakingssystemen te plaatsen maar er zijn toch eenvoudige tot exclusieve camerabewakingssytemen verkrijgbaar. Tegenwoordig is het ook mogelijk om via je mobiele telefoon, laptop of ipad de camerabeelden op te vragen. De modernste camerabewakingssystemen kunnen vanzelf tegenmaatregelen treffen bij een inbraak, brand, overval of ander gevaar.

  • Rookmelders

Bij beveiliging van jouw huis is brandpreventie niet uitgesloten. Brand kan voorkomen worden door een rookmelder te plaatsen. Zodra rookdeeltjes worden waargenomen, gaat de rookmelder af. Er hoeft nog geen sprake te zijn van een brand. Een rookmelder is geen brandmelder maar voorkomt brand. Een brandmelder slaat alarm als het in contact komt met vuur en is eigenlijk dan al te laat. Het beste is om de rookmelder in het midden van het plafond te bevestigen, tenminste een halve meter verwijderd van de muren. Is het niet mogelijk om het aan het plafond te bevestigen, dan kan de rookmelder ook aan de wanden geplaatst worden met een interval van 15 cm tussen muur en plafond.

Rookmelders hebben batterijen nodig om te functioneren. Als deze leegraken geeft het een waarschuwingspiep. Daarnaast moet de rookmelder tenminste een keer per jaar worden schoongemaakt met een stofzuiger.

Een veilig gevoel heb je als je huis voorzien is van adequate hang- en sluitwerk. Wil je oude sloten laten vervangen, dan ben je bij de slotenmakersbedrijf op het juiste adres. De veiligheid van jouw huis wordt opgevoerd met de alarmsystemen voor brand en inbraak welke een aanvullende maatregel is om veilig wonen te waarborgen. Met goede alarmsystemen en camerabewakingssystemen ben je extra goed beveiligd tegen inbraak.

ALLES OVER UW INTERIEUR 
Alle rechten voorbehouden 2017
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin