5 REDENEN WAAROM ACCESS CONTROL BEVEILIGING GESCHIKT IS VOOR JE BEDRIJF

Een veilige werkplaats is een veel voorkomende zorg voor bedrijven. En toch realiseren veel ondernemers zich misschien niet dat ze een toegangscontrolesysteem nodig hebben. Vaak erkennen ondernemers dat ze toegangsproblemen hebben en willen ze hun leven gemakkelijker maken. Maar wat ze zich misschien niet realiseren, is dat het antwoord vaak ligt in toegangscontrole.

Wat is Access Control beveiliging?

"Toegangscontrole" is een elektronisch middel om de toegang tot jouw gebouw of een aangewezen gebied te beperken, zoals een beperkte ruimte. Het kan deuren naar een gebouw omvatten, toegang tot bepaalde gebieden binnen een gebouw, of zelfs toegang tot externe poorten. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een beperkte ruimte nodig hebben om vertrouwelijke gegevens op te slaan en het kan nodig zijn om de toegang tot die ruimte te beperken tot alleen bepaalde werknemers.

Een toegangscontrolesysteem stelt het bedrijf in staat om de toegang tot de ruimte te beperken tot alleen de werknemers die noodzakelijk worden geacht. Niet elk bedrijf heeft een toegangscontrolesysteem nodig, maar hier zijn er 5 redenen, waarom het wel geschikt is voor je bedrijf.

1. Bescherm cruciale gebieden

Niet iedereen in jouw organisatie zou toegang moeten hebben tot elk gebied. Met een toegangscontrolesysteem kan je verschillende niveaus van beperkte toegang programmeren. Met dit systeem geef je jouw werknemers eenvoudig toegang tot verschillende gebieden op basis van hun status en veiligheidsmachtiging.

2. Veiligheid verhogen

Tegenwoordig is het hebben van een kaart veel efficiƫnter dan het gebruiken van 10 sleutels, die bij verschillende mensen zijn. Plus, sleutels worden gemakkelijk gedupliceerd terwijl toegangskaarten niet, en zo vergroten toegangscontrolesystemen de veiligheid van iedereen die een bedrijf binnenkomt. Je bent dus goed beveiligd tegen inbraak. Met een toegangscontrolesysteem kan je alleen goedgekeurde en speciaal opgeleide werknemers toegang geven tot aangewezen gebieden. Of je nu de toegang tot een voorraadruimte wil beperken of de voorraad beter wil volgen, een systeem als dit kan de kans op diefstal en ongevallen verkleinen.

3. Geen verloren sleutels meer

Wanneer een werknemer stopt en zijn of haar bedrijfssleutels niet teruggeeft, loopt je vast met de kosten voor het maken van nieuwe sleutels en mogelijk de sloten vervangen. Hetzelfde zou gelden wanneer een werknemer zijn of haar bedrijfssleutels verliest. Met een toegangscontrolesysteem kan je echter eenvoudig de toegangskaart van de werknemer uit het systeem verwijderen en indien nodig een nieuwe kaart uitgeven.

4. Bijhouden van de gebeurtenissen

Met de extra beveiliging en gemoedsrust die toegangscontrole biedt, biedt het ook een logboek van gebeurtenissen. Wanneer iemand zijn kaart gebruikt voor toegang, wordt vastgelegd wie het is en hoe laat hij het heeft gebruikt. Dit stelt het management in staat om de tijd en aanwezigheid van werknemers te beheren, en voor onroerendgoed beheerders hun huurders verantwoordelijk te houden en biedt het een dossier om te beoordelen in geval of een incident dat kan plaatsvinden.

5. Aangepaste schema's

Met toegangscontrolesystemen kan je de risico minimaliseren door nooit meer toegang te verlenen dan absoluut nodig is voor elke gebruiker en op elk willekeurig moment. Wil je toegang tot een gebied, maar alleen tussen 9.00 en 17.00 uur? Je hebt misschien een schoonmaakploeg of verkopers die korte toegang of bepaalde uren 's avonds nodig hebben, of misschien heeft iemand 24 uur toegang nodig. Met access control kan dit allemaal, en maakt het gemakkelijk om te doen.

ALLES OVER UW INTERIEUR 
Alle rechten voorbehouden 2017
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin